Algemeen

OBS de Start is een openbare school, gevestigd in een sfeervol en markant gebouw in de dorpskern van De Moer. In de zomervakantie heeft het oude gebouw een forse opknapbeurt gehad.

Onze school is een dorpsschool met ongeveer 25 leerlingen, verdeeld over 2 groepen/lokalen en 4 medewerkers: 2 groepsleerkrachten en 2 onderwijsondersteuners.

Schoolgids:

Schoolgids De Touwladder - Start 2017-2018

OBS de Start is een nevenvestiging van OBS de Touwladder in Kaatsheuvel. OBS de Touwladder en OBS de Start vallen onder het bestuur van de Stichting BRAVOO.

De speelplaats van OBS de Start is prachtig, ruim en afwisselend met een groot speeltoestel en mooie voetbaldoelen. In het gebouw beschikken we over 2 groepslokalen, 1 groot lokaal voor diverse doeleinden, een speellokaal en enkele kleinere nevenruimten. De gymlessen vinden plaats in De Werft in Kaatsheuvel waar de leerlingen met de bus heen gaan.

Wij streven er op OBS de Start naar, dat leerlingen verantwoord, goed en eigentijds onderwijs genieten. In 2010 heeft het team van OBS de Start kernwaarden gekozen die typerend zijn voor OBS De Start: uitnodigend, geborgenheid, respectvol, flexibel en zelfstandig. Na herijking van de kernwaarden van OBS de Start en OBS de Touwladder zijn we gekomen tot de volgende gezamenlijke kernwaarden'

Respect, Structuur, Betrokken, Adaptief, Sfeervol, Geborgenheid en Flexibel.

Deze kernwaarden dragen wij uit en vormen de basis van waaruit we ons onderwijs geven en omgaan met elkaar.Wij zijn een school waar alle leerlingen zich welkom voelen ongeacht geloof of etniciteit, waar zowel de cognitieve ontwikkeling, de sociaal– emotionele ontwikkeling als de creatief– expressieve ontwikkeling worden geïnspireerd en bevorderd.